Clădiri eficiente energetic – pasive

DESPRE SISTEMUL CLT

CLT – lemn stratificat este un sistem cuprinzător de construcție a componentelor de format mare din lemn masiv încrucișat.
Componentele sunt fabricate din lamele de molid uscate, asamblate în straturi; straturile formează un unghi de 90˚. Numărul de straturi poate fi diferit și determină grosimea finală a panoului. Lemnul este uscat la un conținut de umiditate de aproximativ 8% ; aceasta asigură o stabilitate ridicată a componentelor și le împiedică să curețe. Toate panourile se disting prin înaltă rezistență, stabilitate și capacitate statică de încărcare statică – ele creează o construcție solidă, sigură și adevărată din lemn. Datorită procesului exact de uscare și a tehnologiei noastre de formare a panourilor

Ce pot face componentele CLT – lemn stratificat?

Proprietățile sistemului permit soluții de design inovatoare și interesante și reprezintă o inspirație și o provocare pentru arhitecți. Datorită naturii solide a sistemului CLT – lemn stratificat, mulți profesioniști folosesc lemnul în situații care nu au fost luați în considerare anterior. Dezvoltarea tehnologică a CLT – lemn stratificat elimină greșelile clădirilor obișnuite din lemn și, prin urmare, îmbunătățește semnificativ calitatea clădirilor finite. Simplitatea execuției detaliilor structurale, numărul minim de îmbinări de asamblare și compoziția simplă a pereților cuprind un argument semnificativ pozitiv. Simplitatea execuției se reflectă nu numai în viteza de construcție, ci face ca întreaga clădire să fie deosebit de economică și rentabilă.

Cladiri eficiente energetic și pasive

Novatop CLT – lemn stratificat oferă o soluție dovedită și extrem de eficientă pentru casele eficiente din punct de vedere energetic și pasivă din 2009 și este un membru de sprijin al Asociației Centrului pentru Locuințe Pasive. Sistemul este adecvat nu numai pentru case familiale și blocuri de locuințe, ci și pentru reconstrucții, adăugiri, extensii etc. Oferă livrări parțiale de pereți sau acoperișuri, precum și o soluție completă pentru întreaga clădire.

Frumusețea lemnului natural

Cireasa de pe tort cu această tehnologie este capacitatea de a menține structura portantă expusă ca o soluție finală a suprafețelor interioare. Lemnul din lemn de calitate oferă posibilități complet noi în modelarea designului interior, oferind un amestec elegant de suprafețe mari de lemn și alte materiale contrastante într-un interior modern. În ciuda creșterii cererilor de coordonare și construcție a proiectelor, rezultatul este unic, durabil și rentabil.

Broșură opțională

Servicii

Avantaje

Structura este pusă împreună ca un set de clădiri. Toate componentele sunt fabricate la dimensiunile exacte cu prelucrarea CNC specificată a îmbinărilor, deschiderile pentru ferestre, ușile și alte caracteristici individuale de proiectare, cum ar fi pregătirea căilor de distribuție sau adăugarea izolației. Componentele finite sunt expediate direct la locul unde sunt asamblate pentru a face o clădire completă în câteva ore folosind o macara.

Toate componentele CLT sunt deja etanșe datorită îmbinărilor lipite de margini între lamele și pregătirea suprafeței, care include prinderea oricăror găuri de noduri cu inserții din lemn masiv (cu NOVATOP SOLID, etanșeitatea se realizează la doar 62 mm) . Datorită acestor caracteristici, este creat un înveliș etanș fără a fi necesară o barieră de vapori de plastic. Performanța ermetică a componentelor CLT a fost dovedită și testată (teste cu ușă ventilatoare). Pentru a obține etanșeitatea la aer, faza de proiectare și implementarea riguroasă a intercalării tuturor detaliilor de pe site (interconexiuni și deschideri, cum ar fi ferestrele, ventilația etc.) sunt esențiale. Datorită prefabricării componentelor CLT, există mult mai puține detalii decât în ​​cazul altor sisteme de construcții.

Structura CLT rămâne deschisă prin difuzie (respirabilă) cu o izolație adecvată. Panourile CLT constau in lemn masiv în toată secțiunea transversală și reduc în mod eficient penetrarea umidității. O parte din umiditate progresează în structură și pe exterior, o parte este absorbită și reținută de lemn, iar după ce umiditatea din interior este redusă, este eliberată înapoi în atmosferă. Datorită acestor caracteristici, construcția nu are nevoie de o barieră de vapori de plastic, astfel încât una dintre cele mai problematice zone din ansamblul clădirilor din lemn este eliminată. Cu construcția cu deschidere difuză, placarea este constituită din izolație pe partea exterioară a panourilor CLT sau din furnir din cărămidă din interior. Compoziția este proiectată cu privire la rezistența la difuziune a straturilor individuale

Un factor important și încă neglijat care influențează confortul termic în interiorul clădirii este deplasarea de fază a oscilațiilor de temperatură. Aceasta este o caracteristică a construcției care încetinește influența temperaturilor extreme cauzate de radiațiile solare. În timpul expunerii la soare, suprafața anvelopei clădirii este încălzită, iar creșterea temperaturii materialului se extinde spre interior. Schimbarea de faze este momentul în care modificarea temperaturii pe suprafața exterioară a construcției are efect asupra interiorului. Schimbarea de fază a panourilor CLT solide variază între 3 și 7 ore, în funcție de grosime. În combinație cu izolația din fibră de sticlă, poate dura până la 15 ore.

Scopul structurii clădirii este de a împiedica răspândirea zgomotului, fie că este vorba de zgomotul din exterior, provocat în principal de trafic sau din interiorul clădirii. Chiar și cele mai bune materiale de construcție nu pot, prin ele însele, să îndeplinească toate cerințele acustice ale clădirii dacă structura nu a fost proiectată împotriva răspândirii zgomotului. Ca și în cazul podurilor termice, este necesar să se elimine în mod esențial și cele acustice. Ambele metode de răspândire a zgomotului menționate pot fi reduse efectiv; cu toate acestea, există o condiție prealabilă a abordării profesionale la etapa de proiectare și apoi, bineînțeles, executarea exactă a implementării. Sistemul CLT Novatop oferă, în combinație cu materiale izolante selectate, un confort real.

Pe scurt: elementele CLT Novatop combină tehnologia sofisticată a producției de plăci lamelate masive, masivitatea tuturor elementelor și frumusețea lemnului în forma sa naturală.

Proiectul

Fiecare proiect de casă CLT este planificată individual pentru dumneavoastră de către arhitecți experimentați. Preferințele și cerințele dumneavoastră personale se află în centrul atenției. Indiferent de modelul de casă la care vă decideți, dețin toate standardele înalte de calitate și durabilitate, combinate cu un aspect unic al designului.

Daca faceti o analiza de buget inclusiv la sistemul de constructii monolit „traditional” structura reprezinta maxim 40% din bugetul semifinisat. Structura in sistemul eco pasiv este doar structura iar parametrii de eficienta energetica si confort ambiental sunt determinate de orientarea solara, izolatie, proiectare fara punti termice, sistemul de ventilatie care recupereaza caldura peste 90%, tamplariile performante, etanseitatea si calculele precise din procesul de proiectare. In cazul CLT ului structura de 8 cm care este etansa corespunde termic cu o grosime de 24 cm caramida. In conceptul eco pasiv cladirea trebuie tratat ca un caz holistic in toate situatiile de extrema si nu se pot separa lucrurile fiind ca ele in final lucreaza impreuna: structura, izolatia, orientarea solara.

Aveți întrebări?