Construcție Casa Pasivă CLT - La Rosu | La Gri | La Cheie - 0741777794 - office@constructoruldecase.ro

DESPRE SISTEMUL CLT 

 

CLT – lemn stratificat este un sistem cuprinzător de construcție a componentelor de format mare din lemn masiv încrucișat.
Componentele  sunt fabricate din lamele de molid uscate, asamblate în straturi; straturile formează un unghi de 90˚. Numărul de straturi poate fi diferit și determină grosimea finală a panoului. Lemnul este uscat la un conținut de umiditate de aproximativ 8% ; aceasta asigură o stabilitate ridicată a componentelor și le împiedică să curețe. Lamele sunt lipite între ele pe toate fețele din procesul de producție. Adezivii poliuretanici sunt utilizați ca fiind omologați în conformitate cu standardele europene pentru fabricarea componentelor de construcție portante din lemn atât pentru interior, cât și pentru exterior. Toate panourile se disting prin înaltă rezistență, stabilitate și capacitate statică de încărcare statică – ele creează o construcție solidă, sigură și adevărată din lemn. Datorită procesului exact de uscare și a tehnologiei noastre de formare a panourilor

Ce pot face componentele CLT – lemn stratificat?

Proprietățile sistemului permit soluții de design inovatoare și interesante și reprezintă o inspirație și o provocare pentru arhitecți. Datorită naturii solide a sistemului CLT – lemn stratificat, mulți profesioniști folosesc lemnul în situații care nu au fost luați în considerare anterior. Dezvoltarea tehnologică a CLT – lemn stratificat elimină greșelile clădirilor obișnuite din lemn și, prin urmare, îmbunătățește semnificativ calitatea clădirilor finite. Simplitatea execuției detaliilor structurale, numărul minim de îmbinări de asamblare și compoziția simplă a pereților cuprind un argument semnificativ pozitiv. Simplitatea execuției se reflectă nu numai în viteza de construcție, ci face ca întreaga clădire să fie deosebit de economică și rentabilă.

Cladiri eficiente energetic și pasive

Novatop CLT – lemn stratificat oferă o soluție dovedită și extrem de eficientă pentru casele eficiente din punct de vedere energetic și pasivă din 2009 și este un membru de sprijin al Asociației Centrului pentru Locuințe Pasive. Sistemul este adecvat nu numai pentru case familiale și blocuri de locuințe, ci și pentru reconstrucții, adăugiri, extensii etc. Oferă livrări parțiale de pereți sau acoperișuri, precum și o soluție completă pentru întreaga clădire.

Novatop

                                                           

Frumusețea lemnului natural

Cireasa de pe tort cu această tehnologie este capacitatea de a menține structura portantă expusă ca o soluție finală a suprafețelor interioare. Lemnul din lemn de calitate oferă posibilități complet noi în modelarea designului interior, oferind un amestec elegant de suprafețe mari de lemn și alte materiale contrastante într-un interior modern. În ciuda creșterii cererilor de coordonare și construcție a proiectelor, rezultatul este unic, durabil și rentabil.

Avantaje

Viteza de construcție

Structura este pusă împreună ca un set de clădiri. Toate componentele sunt fabricate la dimensiunile exacte cu prelucrarea CNC specificată a îmbinărilor, deschiderile pentru ferestre, ușile și alte caracteristici individuale de proiectare, cum ar fi pregătirea căilor de distribuție sau adăugarea izolației. Componentele finite sunt expediate direct la locul unde sunt asamblate pentru a face o clădire completă în câteva ore folosind o macara.

Etanșeitatea (esențială pentru case pasive!)

Toate componentele CLT sunt deja etanșe datorită îmbinărilor lipite de margini între lamele și pregătirea suprafeței, care include prinderea oricăror găuri de noduri cu inserții din lemn masiv (cu NOVATOP SOLID, etanșeitatea se realizează la doar 62 mm) . Datorită acestor caracteristici, este creat un înveliș etanș fără a fi necesară o barieră de vapori de plastic. Performanța ermetică a componentelor CLT a fost dovedită și testată (teste cu ușă ventilatoare). Pentru a obține etanșeitatea la aer, faza de proiectare și implementarea riguroasă a intercalării tuturor detaliilor de pe site (interconexiuni și deschideri, cum ar fi ferestrele, ventilația etc.) sunt esențiale. Datorită prefabricării componentelor CLT, există mult mai puține detalii decât în ​​cazul altor sisteme de construcții.

Deschidere difuză (esențială pentru calitatea mediului interior fără mucegai!)

Structura CLT rămâne deschisă prin difuzie (respirabilă) cu o izolație adecvată. Panourile CLT constau in lemn masiv în toată secțiunea transversală și reduc în mod eficient penetrarea umidității. O parte din umiditate progresează în structură și pe exterior, o parte este absorbită și reținută de lemn, iar după ce umiditatea din interior este redusă, este eliberată înapoi în atmosferă. Datorită acestor caracteristici, construcția nu are nevoie de o barieră de vapori de plastic, astfel încât una dintre cele mai problematice zone din ansamblul clădirilor din lemn este eliminată. Cu construcția cu deschidere difuză, placarea este constituită din izolație pe partea exterioară a panourilor CLT sau din furnir din cărămidă din interior. Compoziția este proiectată cu privire la rezistența la difuziune a straturilor individuale,

Schimbarea de faze (esențial împotriva supraîncălzirii de vară!)

Un factor important și încă neglijat care influențează confortul termic în interiorul clădirii este deplasarea de fază a oscilațiilor de temperatură. Aceasta este o caracteristică a construcției care încetinește influența temperaturilor extreme cauzate de radiațiile solare. În timpul expunerii la soare, suprafața anvelopei clădirii este încălzită, iar creșterea temperaturii materialului se extinde spre interior. Schimbarea de faze este momentul în care modificarea temperaturii pe suprafața exterioară a construcției are efect asupra interiorului. Schimbarea de fază a panourilor CLT solide variază între 3 și 7 ore, în funcție de grosime. În combinație cu izolația din fibră de sticlă, poate dura până la 15 ore.

Rezistent la foc

Componentele CLT NOVATOP pot fi, de asemenea, utilizate pentru construcția de clădiri rezidențiale și industriale, inclusiv clădiri cu cerințe sporite privind siguranța la incendiu, cum ar fi școlile sau spitalele; segmentele individuale ale clădirii pot fi optimizate la dimensiunile cerute. Toate componentele solide au un avantaj imens, deoarece ard numai pe orizontală, astfel încât construcția slăbește încet. Prin contrast, elementele din lemn ale structurilor scheletice și ale cadrelor pot fi slăbite în timpul unui incendiu prin arderea simultană a mai multor părți. Prin urmare, acestea trebuie să fie supra-dimensionate sau protejate de alte materiale. Rapoartele privind clasificarea rezistenței la foc pot fi găsite în secțiunea de descărcări .

Izolație fonică, acustică

Scopul structurii clădirii este de a împiedica răspândirea zgomotului, fie că este vorba de zgomotul din exterior, provocat în principal de trafic sau din interiorul clădirii. Chiar și cele mai bune materiale de construcție nu pot, prin ele însele, să îndeplinească toate cerințele acustice ale clădirii dacă structura nu a fost proiectată împotriva răspândirii zgomotului. Ca și în cazul podurilor termice, este necesar să se elimine în mod esențial și cele acustice. Ambele metode de răspândire a zgomotului menționate pot fi reduse efectiv; cu toate acestea, există o condiție prealabilă a abordării profesionale la etapa de proiectare și apoi, bineînțeles, executarea exactă a implementării. Sistemul CLT Novatop oferă, în combinație cu materiale izolante selectate, un confort real. 

Cerințele pentru acustica arhitecturală pot fi îndeplinite prin învelirea interiorului cu panouri acustice NOVATOP ACOUSTIC . 

Pe scurt: elementele CLT Novatop combină tehnologia sofisticată a producției de plăci lamelate masive, masivitatea tuturor elementelor și frumusețea lemnului în forma sa naturală. 


Izolaţii din fibre lemnoase – Izolații naturale din fibre lemnoase

Despre acest lucru este vorba:

Cuvântul „căldură” este, desigur, unul dintre cele mai importante puncte atunci când vine vorba despre izolare: pentru a proteja împotriva pierderilor mari de căldură, materialele termoizolatoare trebuie să aibă conductivitatea termică foarte redusă. În funcție de utilizare, și rezistența la compresiune, comportamentul la foc sau comportamentul la umiditate pot fi decisive în alegerea materialului de izolare.

Fibra de lemnCererea dumneavoastră

Plăcile izolatoare din fibră de lemn sunt potrivite mai ales pentru izolarea acoperișului și a pereților exteriori, iar în interior, pentru izolarea pardoselii, izolarea plafoanelor și a pereților interiori, precum și a spațiilor goale. Acestea sunt ideale pentru a fi utilizate pentru izolare fonică atât în interior cât și în exterior.

Cu ce ar trebui să fie izolate construcțiile din lemn C.L.T. ?

Fie plăcile din fibre de lemn sau vată minerală, orice izolare are avantajele sale specifice. Prin urmare, alegerea materialului izolator ar trebui să depindă doar de zona sa de utilizare.Vă concentrați pe o izolație termică / fonică ?Atunci se recomandă o izolație cu fibre de lemn. Dacă prioritatea Dvs. este protecția împotriva incendiilor, vă sfătuim să utilizați vata de sticlă sau vata minerală bazaltică.  

Izolațiile din fibre de lemn – izolațiile care respiră

Cei care optează pentru lemn, spun „DA” naturii. Aceasta este singurul material de construcție ce produce oxigen în timpul creșterii sale și stochează CO₂, astfel aducând o contribuție importantă pentru reducerea efectului de seră. Din acest motiv ar trebui să se utilizeze materiale ecologice durabile și în domeniul izolațiilor construcțiilor dumneavoastră.

Izolaţii din fibre lemnoase – Avantaje evidente ale izolațiilor cu fibre lemnoase:

Fibrele naturale de lemn au toate avantajele unui material de construcție din lemn natural. Plăcile flexibile de izolație sunt permeabile, astfel încât umezeala să poată fi eliminată, similar cu țesăturile permeabile. Alte avantaje sunt:

– Protecție împotriva zgomotului: datorită structurii fibroase și a densității mari, aceste materiale de izolare au o contribuție importantă la izolarea zgomotului.

– Protecție împotriva căldurii în timpul verii: materialul izolant opune rezistență căldurii de vară, datorită densității mari pe care o are, astfel încât să se păstreze o atmosferă plăcută și răcoroasă în interiorul clădirii.

– Protecția împotriva frigului în timpul iernii: datorită structurii poroase materialele izolatoare stochează aer, asigurând astfel o protecție eficientă împotriva frigului.

– Permeabil și impermeabil: datorită materialului izolator din fibre de lemn, vaporii de apă pot fi eliminați spre exterior. Acest lucru previne mucegaiul și posibilele daune ale construcției. În același timp, produsele hidrofobe oferă protecție eficientă împotriva intemperiilor.

– Economisește energie și crește valoarea clădirii: cu o gamă completă de produse pentru izolarea acoperișelor, plafoanelor, pereților și fațadelor, pentru construcții noi și renovări veți putea reduce considerabil consumul de energie în timp ce valoarea proprietății crește.

Saună în casă? Izolează mai bine

Pentru cei care doresc să își protejeze încăperile de supraîncălzire în timpul verii, alegerea materialului potrivit pentru izolare constă într-un pas foarte important: aceasta ar trebui, prin capacitatea sa de stocare a căldurii, să atenueze fluxul de căldură din exterior spre interiorul camerei cât mai mult posibil iar în timp să îl diminueze considerabil.

Vestea cea bună

Lemnul este din toate materialele de construcție cel care are cea mai mare capacitate de stocare a căldurii. Prin urmare, plăcile izolatoare din lemn au o protecție termică mult mai bună în timpul verii în comparație cu materialele izolatoare convenționale.

Capacitatea de stocare a căldurii este, în general, un punct important. Aceasta se asigură că energia termică este absorbită de izolația din fibre de lemn, stocată pe o perioadă îndelungată și eliberată numai în cantități mici în interior. Noaptea, în faza de răcorire, energia termică stocată este eliberată înapoi în mediul extern, fluctuațiile de temperatură din interior sunt foarte scăzute.


Factorul decisiv

Pentru protecția termică din timpul verii, au o contribuție și influențele constructive, cum ar fi locația și mărimea ferestrelor, densitatea aerului și a vântului, precum și ventilarea încăperilor. Factorul decisiv îl constituie însă alegerea materialului de izolație. Acesta trebuie să protejeze atât de frig în timpul iernii și de căldură în timpul verii. Panourile fibrolemnoase satisfac ambele cerințe în aceeași măsură. 

 

 

 

 

 

 

 

Avantajele  CLT: Necomplicat | Rapid | Uscat

Construcția din lemn masiv combină bine-cunoscutele avantaje ale structurilor solide, cum ar fi izolația fonică, protecția împotriva incendiilor, construcția solidă, valoarea reținută etc. cu beneficiile ecologice ale unei materii prime durabile – lemn. 

 

CLT SOLID PENTRU PEREȚI ȘI PEREȚI DESPĂRȚITORI

NOVATOP SOLID sunt componente solide de mari dimensiuni, realizate din lemn stratificat încrucișat (CLT), care oferă o soluție specială pentru pereții portanți și pereți despărțitori sau pentru plafoane.

Descriere

Panourile sunt fabricate din lamele de molid uscate asamblate în straturi; orientarea granulelor fiecărui strat este întotdeauna perpendiculară pe straturile adiacente. Numărul de straturi poate fi diferit și determină grosimea finală a panoului. Lamele sunt lipite pe toate fețele, astfel încât componenta finală să aibă o stabilitate dimensională excelentă.

Formate standard de bază 6 000 x 2 500, 6 000 x 2 100, 5 000 x 2 500, 5 000 x 2 100 (maximum 12 x 2,95 m) Alte formate se bazează pe următoarele formate de bază.

grosimi Pentru pereți: 62, 84 (42/42), 124 (62/62) mm | Pentru plafoane: 81 (27/27/27), 84 (42/42), 116 (27/62/27) mm

cerere a sarcinii care poartă și non-portante pereți, pereți despărțitori, pardoseli, tavane și acoperișuri,

Informații tehnice Proprietățile mecanice și fizice și diagramele dimensionale preliminare pot fi găsite în documentația tehnică din  secțiunea Descărcări .


ELEMENT PENTRU PLAFOANE ȘI ACOPERIȘURI

CLT NOVATOP ELEMENT sunt componente goale, cu format mare, cu o structură sofisticată cu nervuri. Ele sunt superioare datorită greutății lor foarte scăzute și a capacității mari de încărcare statică, care fac structura clădirii foarte rigide și stabile în ambele axe. Acestea oferă o soluție specială pentru podele, tavane și acoperișuri portante.

Descriere
Fiecare element constă dintr-un panou multistrat de fund (SWP) cu sarcină, a cărui grosime depinde de rezistența la foc a structurii. Ștețele transversale și longitudinale, înălțimea cărora depinde de sarcina necesară a elementului. Întreaga structură este dotată cu o placă superioară cu mai multe straturi. Cavitățile dintre coaste pot fi dotate cu izolație termică și fonică, iar traseele de serviciu pot fi pregătite pentru distribuția conductelor, a cablurilor și a conductelor în interiorul elementului. Pot fi produse o varietate de dimensiuni și forme personalizate.

Lățimi 1 030, 2 090, 2 450, max. 2 450 mm

Lungimi
Standardul este 6000, maximum 12 000 mm | Elementele sunt certificate cu ETA de până la 12 m.

Înălțimi 160, 180, 200, 220, 240, 280, 300, 320, max. 400 mm

Calitățivizibile, construcții (nevăzute)

Aplicați podele, plafoane și acoperișuri portante

Informații tehnice Proprietățile mecanice și fizice și diagramele de dimensionare preliminară pot fi găsite în documentația tehnică din secțiunea Descărcări


STATIC PENTRU CONSOLELE DE ACOPERIȘ

Panourile multistrat NOVATOP STATIC au fost dezvoltate special pentru a rezolva proeminențele acoperișului și pentru a acoperi spațiile mari. Ele au o stabilitate impresionantă în compresiune și tensiune și au o capacitate statică de încărcare excelentă.

Descriere
Panouri mari cu cinci straturi (SWP) cu două straturi superioare paralele pe fiecare parte și un strat intermediar cu granulația perpendiculară pe cursul granulelor straturilor de suprafață. Fiecare strat este compus din plăci din molid solid; grosimea straturilor poate diferi și aceasta determină grosimea finală a panoului.

NOVATOP STATIC L (direcția longitudinală a granulelor plăcilor de suprafață)STATIC_L

Lungimi standard
2 500, 5 000, 6 000 mm 
Lungimi maxime de până la 12 000 mm (cu îmbinarea cu degete de inlay)

Lățimi
1 040, 1 250, 2 100, 2 500 mm

NOVATOP STATIC Q (direcția transversală a granulelor plăcilor de suprafață)
STATIC_Q

Lungimi standard
4 950 mm (cu îmbinarea cu degetul inelar) Lungimea maximă de până la 12 000 mm

Lățimi 2 500 mm | Grosimi 45, 60 mm |Calități vizibile, construcții (nevăzute)
Structuri de aplicare cu acoperișuri în relief, placări cu cerințe statice crescute, pereți portanți și pereți despărțitori, porți, porți, rafturi, containere etc.

Informații tehnice Proprietățile mecanice și fizice și diagramele de dimensionare preliminară pot fi găsite în documentația tehnică din secțiunea Descărcări.

GALERIA DE PRODUSE

 


GALERIA DE PRODUSE CLT ACOUSTIC

Panourile acustice NOVATOP ACOUSTIC sunt realizate dintr-un panou masiv cu trei straturi (SWP) perforat în diferite profiluri. Proporția zonei perforate și forma profilului variază în funcție de modele diferite. În timpul producției, panourile pot fi completate cu un absorber; compoziția generală a panoului este aleasă în funcție de cerințele acustice ale proiectului. Panoul prefabricat este pregătit pentru asamblarea directă.

Profiluri Marilyne |Suzanna |Beata |Giulia |Lucy Tina

Lemn Molid, brad argintiu

Formate standard

Molid:
Latime standard (mm): 625, 1250, 2500 | Lungimi standard (mm): 2500, 5000

Brad:
Latime standard (mm): 625, 1250, 2500  | Lungimi standard (mm): 2500, 3000, 5000 
Formatul maxim: 2 500 x 5 000 mm (in functie de profil). Lățimea minimă pentru profilul Tina este de 1250 mm. 

Pentru documentația tehnică, consultați descărcările .

Acustică

Panourile NOVATOP ACOUSTIC optimizează proprietățile acustice ale spațiului, permit absorbția sunetului într-o gamă largă de tonuri – cu majoritatea panourilor, sunetul este nu numai absorbit, ci și dispersat.

Estetică

O combinație adecvată de lemn, profil, absorbant și tratament de suprafață oferă o gamă largă de opțiuni pentru crearea unui design interior modern. Panourile pot fi tratate la suprafață ca lemn natural, ambele cu acoperiri transparente și colorate în diferite nuanțe. Cu profilul TINA, este posibilă alimentarea absorbantului în casete într-o gamă largă de culori – până la 48 de nuanțe.

Avantaje

Structura naturală și ecologică 
Combinații colorate de profile și absorbanți 
Greutate redusă 
Soluții pentru clădiri noi precum și reconstrucții 
Crearea schimbărilor de formă ale plafoanelor și a noilor opțiuni de aspect. 
Creați un sistem de plafoane complex cu CLT NOVATOP ELEMENTS.

Asamblare

Panourile pot fi instalate pe o rețea de grătare, precum și sub formă de tavan suspendat și pot fi prelucrate simplu cu unelte pentru lemn. Când este instalat, suprafața tavanului este egalizată, ceea ce permite suspendarea chiar și până la un tavan finisat. Este posibil să se utilizeze un element pentru tavan, precum și pentru pereți. Panourile pot fi instalate pe pereți, atât orizontal și vertical, cât și pe tavane, atât pe lungime cât și pe lățimea camerei. Accesul facil la spațiul gol de deasupra panoului permite montarea distribuției tehnice. (Pentru mai multe informații, consultați instrucțiunile de montaj.)

Pentru mai multe informații, consultați Instrucțiunile pentru montaj, care fac parte din Documentația tehnică în secțiunea de descărcăr


Lemnul, materia primă inteligentă și versatilă

Inima noastră bate pentru lemn. La fel ca a ta!

Avem grijă să găsim materia primă potrivită. Procesarea inteligentă garantează un produs final rentabil și individual. Soluțiile ecologice și ecologice vă permit să folosiți lemn cu o bună conștiință. Producem soluții sofisticate în lemn. Gestionarea responsabilă a acestei materii prime minunate și a mediului garantează produse de calitate.


 

PREȚUL INFORMATIV AL CASEI PASIVE C.L.T. – LIVRAREA

Alegerea casei de vis este o decizie importantă cu un impact pozitiv în viața dumneavoastră pentru mai mulți ani; așa că,în mod firesc, vă dăm un răspuns sincer la întrebarea „cât costă o casă (Cross Laminated Timber) ?”

Deoarece Constructorul de Case construiește exclusiv case unice, optimizate pentru a se potrivi condițiilor locale și dorințelor locuitorilor, calculul bugetului variază foarte mult de la caz la caz. Prețul este dependent de o serie de factori, cum ar fi zona în care se va construi casa CLT,natura locației particulare-terenul, precum și grosimea pereților, a planșeelor de structură CLT,materialele de termoizolație alese,materialele de finisaje.

Prețul  final corect,este influențat de locația terenului,de grosimea planșeelor,pereților-structurii CLT și cerințele din proiectul tehnic și de arhitectură.

Mai multe informații privind un preț orientativ puteți obține accesând secțiunera Preț Casa CLT Structură sau secțiunea Preț casa CLT Structură Si Finisaje

– Livrarea structurii CLT pentru imobilul ce urmează a fi edificat,se face în circa 7/8 săptămâni de la comanda fermă a acesteia printr-un contract semnat de ambele părți participante.


Proiectul

Fiecare proiect de casă CLT este planificată individual pentru dumneavoastră de către arhitecți experimentați. Preferințele și cerințele dumneavoastră personale se află în centrul atenției. Indiferent de modelul de casă la care vă decideți, dețin toate standardele înalte de calitate și durabilitate, combinate cu un aspect unic al designului.

Daca faceti o analiza de buget inclusiv la sistemul de constructii monolit „traditional” structura reprezinta maxim 40% din bugetul semifinisat. Structura in sistemul eco pasiv este doar structura iar parametrii de eficienta energetica si confort ambiental sunt determinate de orientarea solara, izolatie, proiectare fara punti termice, sistemul de ventilatie care recupereaza caldura peste 90%, tamplariile performante, etanseitatea si calculele precise din procesul de proiectare. In cazul CLT ului structura de 8 cm care este etansa corespunde termic cu o grosime de 24 cm caramida. In conceptul eco pasiv cladirea trebuie tratat ca un caz holistic in toate situatiile de extrema si nu se pot separa lucrurile fiind ca ele in final lucreaza impreuna: structura, izolatia, orientarea solara


 Aveți un vis? Împreună îl vom transforma în realitate!

Cere oferta personalizată nevoilor tale prin:  formularul de contact din secţiunea contact